ESTETIKA LICA

Nakon 30. godine smanjuje se proizvodnja kolagena pa se javljaju prve bore, a koža gubi svoju punoću i sjaj. Napredne tehnologije u našoj ordinaciju omogućuju prirodne i bezbolne metode pomlađivanja.

Mnogi proizvodi za njegu lica sadrže hijaluronsku kiselinu, ali njezina molekula je prevelika da bi mogla prodrijeti kroz kožu i postigla značajniji efekt.

Zato liječnik unosi gel hijaluronskom kiselinom pomoću ultratanke igle čime se postiže popunjavanje linija i bora, konturiranje crta lica, rješavanje manjih asimetrija lica i brade, oblikovanje usnica i lifting cijelog lica.

Trajnost efekta ovisi o mjestu aplikacije (npr. na usnama efekt traje od 3-6, a na obrazima oko 18 mjeseci)

Fileri se uglavnom koriste za korekciju manjih i dubljih bora, kožnih nabora i ožiljaka, ali i za povećanje volumena usana.

Dermalni fileri vraćaju izgubljeni volumen koži i preoblikuju lice.

Fileri popunjavaju i zaglađuju bore na licu. Njima korigiramo podočnjake, obraze, bradu, konturiramo jagodice te punimo usne vraćajući im punoću i senzualnost.

Osim hijalurona, u estetskoj medicini drugi najčešće korišten proizvod jest botox. Botox paralizira tretirane mišiće.Indiciran je kod tretiranja „dinamičkih bora”(najčešće duboke bore čela i bore smijalice).

Tretiranjem mišića koji podižu gornju usnu koristi se u terapiji gummy smilea(preširok osmijeh pri čemu se vidi gingiva)

Upotreba botoxa u estetske svrhe jest dokazano sigurna i djelotvorna. Osim u estetske svrhe, botox se često koristi i kao terapijsko sredstvo.

Najčešći terapijski tretmani botoxom su: tretman pojačanog znojenja, bruksizma (škripanje zubima) i tretman kroničnih migrena.

Ukoliko pacijenti žele samo osvježiti lice moguća je mezoterapija. U površni sloj kože se ultratankim i ultratankim iglicama unose vitamini i minerali pa koža dobiva sjaj i punoću.

Jedan od mogućih tretmana je i PRP.Nakon što se pacijentu izvadi krv, malenim iglcama se plazma bogata proteinima unosi intradermalno. To potiče na funkciju stanice koje se nalaze u koži zbog čeka koža izgleda mekše i sjajnije, popune se sitne bore.